Nalezené recepty

Stehýnka na sienský způsob

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200ml bílého vína
  • 10 stroužků česneku
  • 2 naťové cibulky
  • 1 chilli paprička
  • 80g vypeckovaných oliv
  • hrst šalvěje

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi opečeme na oleji.
  2. Maso přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme je vínem, 100ml vody, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a necháme péct. Během pečení je přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou.
  3. Česnek oloupeme, naťové cibulky a chilli papričky očistíme, olivy necháme okapat. Vše nakrájíme nadrobno a asi po 30 minutách pečení přidáme ke kuřeti. Maso dopečeme doměkka.
  4. Lístečky šalvěje opereme a v těsně před koncem přípravy přidáme do pekáčku.
  5. Podáváme nejlépe s bramborovými gnocchi.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}