Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- mletý bílý pepř
- hladká mouka na obalení
- 4 lžíce olivového oleje
- 200ml bílého vína
- 10 stroužků česneku
- 2 naťové cibulky
- 1 chilli paprička
- 80g vypeckovaných oliv
- hrst šalvěje
Postup přípravy
- Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi opečeme na oleji.
- Maso přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme je vínem, 100ml vody, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a necháme péct. Během pečení je přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou.
- Česnek oloupeme, naťové cibulky a chilli papričky očistíme, olivy necháme okapat. Vše nakrájíme nadrobno a asi po 30 minutách pečení přidáme ke kuřeti. Maso dopečeme doměkka.
- Lístečky šalvěje opereme a v těsně před koncem přípravy přidáme do pekáčku.
- Podáváme nejlépe s bramborovými gnocchi.