Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- šťáva z ½ citronu
- 30g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 2 lžíce olivového oleje
- Hrst sekaných bylinek (např. bazalka, koriandr apod.)
Postup přípravy
- Kuřecí stehna očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 15 minut odležet.
- Potom kuře pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby a při 190°C pečeme téměř doměkka.
- Mezitím cibuli s česnekem oloupeme, lilek očistíme. Cibuli s lilkem nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kolečka lilku osolíme a necháme asi 10 minut „vypotit". Poté je dobře osušíme papírovou utěrkou.
- Když je kuře téměř měkké, rozehřejeme v hlubší pánvi olej a lilek na něm zprudka opečeme. Vyjmeme ho a do pánve vsypeme cibuli s česnekem. Když zezlátnou, vrátíme k nim lilek. Vše nakonec osolíme a zasypeme bylinkami.
- Tip: K podlévání masa můžeme použít kuřecí vývar, pokrm pak bude mít daleko výraznější chuť. Stehna lze před úpravou prošpikovat nebo obalit anglickou slaninou.