Nalezené recepty

Pečené kuře s lilkem

Suroviny

2 porce

  • 2 kuřecí stehna
  • sůl
  • šťáva z ½ citronu
  • 30g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Hrst sekaných bylinek (např. bazalka, koriandr apod.)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 15 minut odležet.
  2. Potom kuře pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby a při 190°C pečeme téměř doměkka.
  3. Mezitím cibuli s česnekem oloupeme, lilek očistíme. Cibuli s lilkem nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kolečka lilku osolíme a necháme asi 10 minut „vypotit". Poté je dobře osušíme papírovou utěrkou.
  4. Když je kuře téměř měkké, rozehřejeme v hlubší pánvi olej a lilek na něm zprudka opečeme. Vyjmeme ho a do pánve vsypeme cibuli s česnekem. Když zezlátnou, vrátíme k nim lilek. Vše nakonec osolíme a zasypeme bylinkami.
  5. Tip: K podlévání masa můžeme použít kuřecí vývar, pokrm pak bude mít daleko výraznější chuť. Stehna lze před úpravou prošpikovat nebo obalit anglickou slaninou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}