Nalezené recepty

Toskánské kuře

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
  • 800g brambor
  • 1 česnek
  • 1 a ½ lžíce oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a podélně nakrájíme. V míse smícháme olej s mletou paprikou, solí a pepřem. V ochuceném oleji brambory obalíme.
  2. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Potom je osolíme a opepříme.
  3. Do zapékací formy rozprostřeme brambory a položíme na ně stehna. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a necháme zapéct.
  4. Stroužky česneku oloupeme a nahrubo nasekáme. Bylinky opláchneme a necháme oschnout. Asi po 35 minutách pečení přidáme k masu česnek s bylinkami a piniovými oříšky. Vše dopečeme doměkka.
  5. Podáváme s hlávkovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}