Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 4 lžíce oleje
- 1 oloupaná cibule
- 300ml piva (nejlépe černého)
- 2 utřené stroužky česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 lžíce medu
- 100g sušených švestek
- 8 snítek tymiánu
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- Stehna prudce opečeme na oleji. Poté je vyjmeme a osolíme.
- Do výpeku nasypeme kostičky cibule, osmahneme dozlatova a zalijeme pivem. Přidáme česnek, pepř, med, sůl a necháme přejít varem.
- Základ omáčky, stehna, švestky a ½ tymiánu vložíme do pekáče. Pečeme při 170°C asi 40 minut doměkka.
- Stehna vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku a necháme vyvařit téměř všechnu tekutinu. Přisypeme mouku, orestujeme, zalijeme 300ml vody a provaříme asi 15 minut.