Nalezené recepty

Kuřecí stehýnka na pivu

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
  • 4 lžíce oleje
  • 1 oloupaná cibule
  • 300ml piva (nejlépe černého)
  • 2 utřené stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce medu
  • 100g sušených švestek
  • 8 snítek tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Stehna prudce opečeme na oleji. Poté je vyjmeme a osolíme.
  2. Do výpeku nasypeme kostičky cibule, osmahneme dozlatova a zalijeme pivem. Přidáme česnek, pepř, med, sůl a necháme přejít varem.
  3. Základ omáčky, stehna, švestky a ½ tymiánu vložíme do pekáče. Pečeme při 170°C asi 40 minut doměkka.
  4. Stehna vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku a necháme vyvařit téměř všechnu tekutinu. Přisypeme mouku, orestujeme, zalijeme 300ml vody a provaříme asi 15 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}