Nalezené recepty

Kuřecí prsa s chřestem

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 60g másla
  • 30g hladké mouky
  • 400ml chladného mléka
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 100ml smetany
  • 100ml dezertního vína
  • 50ml koňaku
  • 400g očištěného zeleného chřestu

Postup přípravy

  1. Prsa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Pak je buď podlijeme vodou a podusíme asi 20 minut doměkka, nebo dopečeme v troubě při 170°C asi 15 minut.
  2. Na 40g másla krátce orestujeme mouku. Zalijeme mlékem, rozmícháme, ochutíme muškátovým oříškem, solí a asi 25 minut prováříme. Pak přidáme výpek z masa, smetanu, víno, koňak a vše ještě asi 5 minut povaříme.
  3. Do 2 litrů osolené vody přidáme máslo a chřest. Vaříme asi 5 minut a poté jej prudce zchladíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}