Nalezené recepty

Bylinkový řízek

Suroviny

4 porce

  • 4ks kuřecích prsou nebo 400g vepřového masa
  • 8 ks stroužků česneku
  • 1-2 vajíčka
  • 250ml smetany
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, majoránka, libeček, rozmarýn apod.)
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky namáčíme ve vajíčku rozšlehaném se smetanou. Pak řízky vložíme do nasekaných bylinek smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností.
  2. Pro smažení si připravíme česnekový olej. Vytvoříme jej tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej skoro rozpálený vhodíme do něj oloupané nožem rozdrcené stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej. Do takto připraveného oleje klademe řízky a smažíme je po obou stranách dozlatova.
  3. Po usmažení každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo, a ihned podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}