Nalezené recepty

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 4 velké brambory
  • 1 cibuli
  • 1-2 červené chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 100ml polosuchého červeného vína
  • 1 plechovku loupaných krájených rajčat (500g)
  • 1 bobkový list
  • svazeček rozmarýnu
  • sůl
  • 3 vejce
  • bílý pepř
  • 100g hladké mouky
  • 200g strouhanky
  • 1,5kg bílého fritovacího tuku
  • 1,2kg kuřecích křidýlek (asi 16 kousků)
  • 200g zakysané smetany
  • alobal
  • kuchyňský papír

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce pořádně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v troubě při vyšší teplotě asi 1 ½ hodiny.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky zbavíme semínek a nadrobno nasekáme. V hrnku zahřejeme olej, vložíme cibuli a osmažíme do sklovita. Přidáme cukr, papričky a vše podusíme.
  3. Základ omáčky zředíme vínem, přidáme nakrájená rajčata, rozemnutý bobkový list a usekaný rozmarýn. Osolíme, přivedeme k varu a 15-20 minut povaříme. Občas zamícháme.
  4. Omytá a osušená křidýlky zlehka obalíme v hladké mouce, namočíme ve vajíčku rozšlehaném se solí a pepřem, nakonec obalíme ve strouhance. Ve vysokém hrnci zahřejeme fritovací tuk.
  5. Křidýlka fritujeme po částech v horkém tuku při 180°C asi 15 minut. Necháme okapat a udržujeme v teple. Servírujeme je s chilli omáčkou v samostatné misce, s pečenými bramborami a kysanou smetanou. Chutná k nim pestrý zeleninový salát.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}