Kuřecí řízek s broskvemi a ořechy
Suroviny
- 750g kuřecích řízků
- 300g měkčích broskví
- 100g másla
- 80g vlašských ořechů
- 30g oleje
- 0,5 dl bílého vína
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí řízky nakrájíme na 2 - 3 menší plátky, lehce je naklepeme, mírně osolíme, rychle osmahneme na oleji, přidáme polovinu másla a zvolna dusíme.
- Broskve nakrájíme na menší kousky, vložíme je do jiné nádoby na zbytek rozehřátého másla, zastříkneme vínem a krátce prohřejeme.
- Na talíři ozdobíme kuřecí plátky prohřátými kousky broskví, podlijeme šťávou z kuřecího masa a broskvovou šťávou, posypeme sekanými vlašskými ořechy.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce