Kuřecí stehna v pivním těs
Suroviny
- 250g majonézy na salát
- 1 lžíci bylinkové hořčice
- 1 lžíci kaparů
- 1 vejce natvrdo
- 1 rajče
- 1 kyselou okurku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 150g mouky
- 60ml světlého piva
- 2 vejce
- 4 kuřecí stehna
- olej na smažení
Postup přípravy
- Majonézu smícháme s hořčicí a kapary, čímž vznikne omáčka. Vejce oloupeme, rajče umyjeme a spolu s kyselou okurkou nakrájíme na malé kostky. Přimícháme do omáčky. Osolíme a opepříme.
- Mouku s pivem vymícháme dohladka, čímž vznikne těstíčko. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s ½ lžíce soli. Bílky vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těstíčka. Ze stehen stáhneme kůži a potřeme solí a kořením.
- Ve fritéze nebo na velké pánvi rozpálíme olej. Stehna namočíme do těstíčka a asi 15 minut smažíme do zlatavohněda.
- Podáváme horké s omáčkou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce