Nalezené recepty

Jizerský plněný vepřový kotlet

Suroviny

  • Vepřová kotleta (asi 20dkg na porci)
  • 1 cibule
  • 4 plátky anglické slanina
  • vanička hub
  • vejce
  • pórek
  • petrželka
  • nové koření
  • bobkový list
  • Solamyl

Postup přípravy

  1. Cibulku osmažíme na anglické slanině, na ni dáme houby, pak přidáme vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku.
  2. Vepřové kotleta (asi 20dkg na porci) rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme připravenou směsí a sešpendlíme.
  3. Takto připravené kotlety zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak, mírně podlijeme a přidáme nové koření, bobkový list a dáme do trouby.
  4. Dle potřeby podléváme. Dusíme pod pokličkou.
  5. Je možno každou kapsu propíchnout, aby šťáva mohla ven.
  6. Nakonec šťávu zahustíme Solamylem a přecedíme.
  7. Vhodná příloha jsou bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}