Jizerský plněný vepřový kotlet
Suroviny
- Vepřová kotleta (asi 20dkg na porci)
- 1 cibule
- 4 plátky anglické slanina
- vanička hub
- vejce
- pórek
- petrželka
- nové koření
- bobkový list
- Solamyl
Postup přípravy
- Cibulku osmažíme na anglické slanině, na ni dáme houby, pak přidáme vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku.
- Vepřové kotleta (asi 20dkg na porci) rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme připravenou směsí a sešpendlíme.
- Takto připravené kotlety zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak, mírně podlijeme a přidáme nové koření, bobkový list a dáme do trouby.
- Dle potřeby podléváme. Dusíme pod pokličkou.
- Je možno každou kapsu propíchnout, aby šťáva mohla ven.
- Nakonec šťávu zahustíme Solamylem a přecedíme.
- Vhodná příloha jsou bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce