Suroviny
- drůbky
- 2 mrkve
- 2 cibule
- sůl
- slanina
- olej
- rýže
- hrášek
- vegeta
- máslo
Postup přípravy
- Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě s mrkví a cibulí.
- Uvařené maso nakrájíme na drobné kousky a dáme na vyškvařenou slaninu a jemně usekanou polovinu cibule podusit.
- Do většího kastrolu dáme lžíci oleje a opranou horkou vodou třikrát spařenou rýži. Za stálého míchání ji chvíli restujeme, pak zalijeme 1 a ½ šálkem kuřecího vývaru, přikryjeme a uvedeme do varu. Pak stáhneme na minimum a necháme tzv. táhnout.
- Potom vmícháme osmažené maso, rozkrájenou mrkev, lžíci hrášku.
- Osolíme a okořeníme vegetou. Na talíři sypeme sýrem a polijeme máslem.