Suroviny
- drůbeží drůbky nebo ½ kuřete
- sůl
- ocet
- želatina
- 2 majolky
- hořčice
- 2 kyselé okurky
- smetana
Postup přípravy
- Do litru hodně osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo ½ kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru. 2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře).
- Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 majolky, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochu nálevem z okurek nebo šlehačkou (smetanou).
- Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto „tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.