Nalezené recepty

Bílé kopečky

Suroviny

  • drůbeží drůbky nebo ½ kuřete
  • sůl
  • ocet
  • želatina
  • 2 majolky
  • hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • smetana

Postup přípravy

  1. Do litru hodně osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo ½ kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru. 2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře).
  2. Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 majolky, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochu nálevem z okurek nebo šlehačkou (smetanou).
  3. Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto „tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}