Nalezené recepty

Kuřecí taštičky s žampiony

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 kostky Maggi Bylinky česnek a petržel
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 kostka Maggi Zlatého slepičího bujónu
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 200g čerstvých žampionů
  • čerstvá petrželka
  • 1 hermelín
  • 600g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsíčka vložíme do rozehřátého kastrolu s polovinou másla, zalijeme je citrónovou šťávou a skleničkou vody, rozdrobíme Zlatý slepičího bujón MAGGI a ochutíme trochou pepře. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut. Zhruba po 5 minutách prsíčka obrátíme a dusíme dál, až jsou hotová.
  2. Kuřecí prsíčka vyjmeme z kastrolu a odložíme na talíř. Bujón vaříme, až se tekutina vyvaří na polovinu. Přidáme zbylé máslo, nakrájenou cibuli, 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petržel, na plátky nakrájené žampiony a pak kastrol odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a vmícháme je do cibulové směsi s žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájený hermelín a dobře promícháme.
  4. Listové těsto rozdělíme na šest dílů a z každého vyválíme stejnou čtvercovou placku. Polovinu každé placky pokryjeme šestinou kuřecí směsi, jen po kraji necháme 1,5 cm široký proužek volného těsta. Okraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, těsto v polovině přehneme a okraje přitiskneme k sobě, aby z taštiček nevypadávala náplň.
  5. Nakonec okraje ozdobíme vroubky a rozložíme taštičky na plech. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě 20 minut, až je chřupavé a má zlatou barvu.
  6. Hotové taštičky necháme trochu vychladnout a ihned podáváme se zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}