Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 kostky Maggi Bylinky česnek a petržel
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 kostka Maggi Zlatého slepičího bujónu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 200g čerstvých žampionů
- čerstvá petrželka
- 1 hermelín
- 600g listového těsta
- 1 vejce
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka vložíme do rozehřátého kastrolu s polovinou másla, zalijeme je citrónovou šťávou a skleničkou vody, rozdrobíme Zlatý slepičího bujón MAGGI a ochutíme trochou pepře. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut. Zhruba po 5 minutách prsíčka obrátíme a dusíme dál, až jsou hotová.
- Kuřecí prsíčka vyjmeme z kastrolu a odložíme na talíř. Bujón vaříme, až se tekutina vyvaří na polovinu. Přidáme zbylé máslo, nakrájenou cibuli, 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petržel, na plátky nakrájené žampiony a pak kastrol odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 220 °C. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a vmícháme je do cibulové směsi s žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájený hermelín a dobře promícháme.
- Listové těsto rozdělíme na šest dílů a z každého vyválíme stejnou čtvercovou placku. Polovinu každé placky pokryjeme šestinou kuřecí směsi, jen po kraji necháme 1,5 cm široký proužek volného těsta. Okraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, těsto v polovině přehneme a okraje přitiskneme k sobě, aby z taštiček nevypadávala náplň.
- Nakonec okraje ozdobíme vroubky a rozložíme taštičky na plech. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě 20 minut, až je chřupavé a má zlatou barvu.
- Hotové taštičky necháme trochu vychladnout a ihned podáváme se zeleninovým salátem.