Nalezené recepty

Vánoční roláda s petrželovými brambory

Suroviny

6 porcí

  • 1 vykostěné kuře
  • 5 vařených vajíček
  • 400g vinné klobásy
  • Maggi Harmonie chuti s bylinkami
  • 1 balení čerstvé petrželky a pažitky
  • 1dl bílého vína
  • hrst jíšky
  • 900g brambor
  • 20g másla
  • 200ml smetany

Postup přípravy

  1. Kuřecí roládu si rozprostřeme, mírně naklepeme a okořeníme MAGGI Harmonií chuti s bylinkami.
  2. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívek, okořeníme nasekanou pažitkou a mírně Harmonií chuti.
  3. Na kuřecí plát z jedné strany do řady naskládáme vařená vajíčka, kterým okrájíme bílek, aby šla pokládat co nejblíže k sobě a na řezu rolády byl vždy žloutek. Zbytek plátu potřeme směsí z vinné klobásy, roládu zavineme, svážeme potravinářským provázkem a kůžičku posypeme Harmonií chuti. Dáme péct do trouby cca na hodinu, mírně podlijeme a přidáme máslo.
  4. Mezitím si předvaříme oloupané brambory, nevaříme úplně doměkka. Slijeme je a orestujeme je na pánvi s petrželkou, případně osolíme a zalijeme smetanou. Chvíli prohřejeme, pokud se smetana nezahustí, mírně zahustíme světlou jíškou.
  5. Roládu podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, kůžičku vypékáme dozlatova.
  6. Těsně před koncem pečení rolády přilijeme do šťávy bílé víno, opět vrátíme do trouby. Po chvíli vyndáme z pekáče roládu a zahustíme šťávu jíškou a necháme pořádně prohřát.
  7. Roládu nakrájíme na plátky, podléváme šťávou a podáváme s petrželkovými brambory.

Náš tip:Vinnou klobásu můžete nahradit špenátem, pak nepodléváte vínem, ale přidáte dva rozdrcené stroužky česneku.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}