Suroviny
6 porcí
- 1 vykostěné kuře
- 5 vařených vajíček
- 400g vinné klobásy
- Maggi Harmonie chuti s bylinkami
- 1 balení čerstvé petrželky a pažitky
- 1dl bílého vína
- hrst jíšky
- 900g brambor
- 20g másla
- 200ml smetany
Postup přípravy
- Kuřecí roládu si rozprostřeme, mírně naklepeme a okořeníme MAGGI Harmonií chuti s bylinkami.
- Vinnou klobásu vytlačíme ze střívek, okořeníme nasekanou pažitkou a mírně Harmonií chuti.
- Na kuřecí plát z jedné strany do řady naskládáme vařená vajíčka, kterým okrájíme bílek, aby šla pokládat co nejblíže k sobě a na řezu rolády byl vždy žloutek. Zbytek plátu potřeme směsí z vinné klobásy, roládu zavineme, svážeme potravinářským provázkem a kůžičku posypeme Harmonií chuti. Dáme péct do trouby cca na hodinu, mírně podlijeme a přidáme máslo.
- Mezitím si předvaříme oloupané brambory, nevaříme úplně doměkka. Slijeme je a orestujeme je na pánvi s petrželkou, případně osolíme a zalijeme smetanou. Chvíli prohřejeme, pokud se smetana nezahustí, mírně zahustíme světlou jíškou.
- Roládu podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, kůžičku vypékáme dozlatova.
- Těsně před koncem pečení rolády přilijeme do šťávy bílé víno, opět vrátíme do trouby. Po chvíli vyndáme z pekáče roládu a zahustíme šťávu jíškou a necháme pořádně prohřát.
- Roládu nakrájíme na plátky, podléváme šťávou a podáváme s petrželkovými brambory.
Náš tip:Vinnou klobásu můžete nahradit špenátem, pak nepodléváte vínem, ale přidáte dva rozdrcené stroužky česneku.