Nalezené recepty

Zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou

Suroviny

4 porce

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 800 g brambor (dle zapékací mísy)
  • 2 balení smetany ke šlehání (dva kelímky)
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • možno i strouhaný sýr
  • olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření a vložíme do zapékací mísy na trochu oleje.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a poklademe na maso, dáme navrch trochu grilovacího koření a dáme do trouby zapéct.
  3. Po padesáti minutách (až jsou brambory i maso skoro měkké přilijeme smetanu a můžeme přidat nastrouhaný sýr (dle chuti) a dáme dopéci, ale už bez horního víka (jinak by nám smetana vykypěla ven).
  4. Pečeme na 220 stupňů Celsia cca devadesát minut.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem, kyselými okurkymi.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}