Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsíček
- 800 g brambor (dle zapékací mísy)
- 2 balení smetany ke šlehání (dva kelímky)
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- možno i strouhaný sýr
- olej
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření a vložíme do zapékací mísy na trochu oleje.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a poklademe na maso, dáme navrch trochu grilovacího koření a dáme do trouby zapéct.
- Po padesáti minutách (až jsou brambory i maso skoro měkké přilijeme smetanu a můžeme přidat nastrouhaný sýr (dle chuti) a dáme dopéci, ale už bez horního víka (jinak by nám smetana vykypěla ven).
- Pečeme na 220 stupňů Celsia cca devadesát minut.
- Podáváme se zeleninovým salátem, kyselými okurkymi.