Suroviny
- 300g kuřecích řízků
- 300g větších švestek
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka vloček pálivé papriky (můžete vynechat)
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
- Švestky omyté a vypeckované nakrájejte na čtvrtky (malé na poloviny).
- Kuřecí maso a švestky střídavě napichujte na špejle nebo špízové jehly. Posypte vločkami papriky, solí, pepřem, zakapejte citronovou šťávou a olejem a nechte v chladu chvíli rozležet.
- Špízy zvolna (aby se maso dobře propeklo) opékejte ze všech stran na grilu.
- Podávejte s pečivem nebo bramborami a zeleninovým salátem. K tomuto pokrmu můžete připravit jogurtový nebo majonézový dresink.