Nalezené recepty

Vepřová roláda se sušenými švestkami

Suroviny

  • 800 g vepřové kýty (plátu)
  • 250 g vinné klobásy
  • 100g sušených švestek
  • 1 malý pórek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • masový vývar
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Švestky vsypeme do vroucí vody a 3 minuty povaříme.
  2. Očištěný pórek v celku také vložíme do vroucí vody a 2 minuty povaříme.
  3. Švestky a pórek necháme okapat a vychladnout.
  4. Maso po obou stranách naklepeme do tvaru obdélníku, osolíme, opepříme a delší stranu potřeme v pruhu vymačkanou směsí z vinné klobásy.
  5. Na klobásovou směs položíme pórek a v řadě rozložíme švestky. Plát opatrně zarolujeme, převážeme provázkem a opečeme ze všech stran v kastrolu na rozehřátém másle.
  6. Pak roládu vložíme do pekáčku, přilijeme masový výpek z kastrolu, podlijeme trochou vývaru a zakryté dusíme v troubě vyhřáté na 200°C doměkka. Během této doby roládu přeléváme i podléváme vývarem a obracíme ji.
  7. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a uschováme v teple.
  8. Výpek slijeme do kastrolu, vydusíme jej do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji orestujeme. Přilijeme trochu vývaru a opět za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
  9. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme se zahuštěnou šťávou.
  10. Vhodnou přílohou je např. rýže či zapékaná bramborová kaše.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}