Suroviny
4 porce
- 300g kuřecích prsou
- 120g pražených burských oříšků
- 150ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky oloupaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička cukru (nejlépe hnědého)
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce bílého vína
- 1 lžička oleje
- 1 červená a jedna zelená paprika
- 1 chilli paprička
- sůl
Postup přípravy
- Kostičky masa prudce opečeme na oleji. Vyjmeme je a na výpeku orestujeme ořechy. Pánev odstavíme.
- Polovinu ořechů, zázvor, cukr, sójovou omáčku, víno, olej a vývar rozmixujeme na hladkou omáčku.
- Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Chilli papričku pokrájíme nadrobno.
- Do pánve se zbylými ořechy vložíme papriky s chilli papričkou a opečeme je. Přidáme maso a omáčku. Společně prohřejeme. Dle potřeby dosolíme.
- Podáváme s rýží.