Brambůrky zapečené s kuřecím masem a slaninou
Suroviny
- 400g brambor
- 200ml smetany ke šlehání
- 200ml vody
- 200g kuřecího masa
- 50g plátků slaniny
- šalotka
- sůl
- Vitana Smetanové brambory s rozmarýnem
Postup přípravy
- Obsah sáčku smícháme s 200ml studené vody a 200ml smetany ke šlehání.
- Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.
- Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, lehce naklepeme a osolíme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, šalotku na tenké plátky.
- Do zapékací misky nalijeme ½ tekuté směsi, naskládáme jednu vrstvu brambor (1/2 celkového množství), kuřecí maso, plátky slaniny, posypeme šalotkou, naskládáme druhou polovinu brambor a zalijeme zbytkem tekuté směsi.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 40 minut.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce