Nalezené recepty

Kuřecí řízky s řeřichovou omáčkou

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky (prse nebo vykostěná stehna - po 150g)
  • 2 svazky řeřichy
  • 200ml zeleninového vývaru (i z kostky)
  • 250ml zakysané smetany
  • 1 lžičku škrobové moučky
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Lehce naklepané řízky osolíme, opepříme a po obou stranách je na másle a oleji osmahneme. Podlijeme je 50ml vývaru a pod pokličkou dusíme zvolna doměkka.
  2. Mezitím propláchnutou řeřichu jemně nasekáme, spaříme ve zbývajícím vývaru a rozmixujeme. Vrátíme zpět do rendlíku, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
  3. Kuřecí řízky podáváme s omáčkou a vařenými brambory, rýží, kuskusem nebo krátkými těstovinami. Pokrm můžeme doplnit míchaným zeleninovým salátem posypaným nasekanou řeřichou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}