Kuřecí řízky s řeřichovou omáčkou
Suroviny
- 4 kuřecí řízky (prse nebo vykostěná stehna - po 150g)
- 2 svazky řeřichy
- 200ml zeleninového vývaru (i z kostky)
- 250ml zakysané smetany
- 1 lžičku škrobové moučky
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Lehce naklepané řízky osolíme, opepříme a po obou stranách je na másle a oleji osmahneme. Podlijeme je 50ml vývaru a pod pokličkou dusíme zvolna doměkka.
- Mezitím propláchnutou řeřichu jemně nasekáme, spaříme ve zbývajícím vývaru a rozmixujeme. Vrátíme zpět do rendlíku, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- Kuřecí řízky podáváme s omáčkou a vařenými brambory, rýží, kuskusem nebo krátkými těstovinami. Pokrm můžeme doplnit míchaným zeleninovým salátem posypaným nasekanou řeřichou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce