Suroviny
- 500g mletého nebo rozmixovaného kuřecího masa
- 1 nadrobno nakrájenou velkou cibuli
- 2 karotky nakrájené na kostičky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíci rajského protlaku
- 300ml kuřecího vývaru
- snítka čerstvého tymiánu
- 900g bramborové kaše
- 90g nastrouhaného tvrdého sýra nevýrazné chuti
- sůl
- pepř
- dušený hrášek jako příloha
Postup přípravy
- Mleté nebo rozmixované syrové kuřecí maso, cibuli a karotku opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem a vysokým okrajem na středním ohni zhruba 5 minut. Pak zaprášíme moukou, zmírníme oheň a opékáme ještě asi 2 minuty.
- Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar a 15 minut mírně dusíme. Podle chuti přidáme sůl, pepř a tymián. Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací mísy a necháme vychladnout.
- Bramborovou kaši osolíme o něco víc než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C (plynová trouba stupeň 4) zhruba 20 minut dozlatova. Zapečené kuře podáváme s dušeným hráškem.