Nalezené recepty

Zapečené kuře s karotkou

Suroviny

  • 500g mletého nebo rozmixovaného kuřecího masa
  • 1 nadrobno nakrájenou velkou cibuli
  • 2 karotky nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíci rajského protlaku
  • 300ml kuřecího vývaru
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 900g bramborové kaše
  • 90g nastrouhaného tvrdého sýra nevýrazné chuti
  • sůl
  • pepř
  • dušený hrášek jako příloha

Postup přípravy

  1. Mleté nebo rozmixované syrové kuřecí maso, cibuli a karotku opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem a vysokým okrajem na středním ohni zhruba 5 minut. Pak zaprášíme moukou, zmírníme oheň a opékáme ještě asi 2 minuty.
  2. Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar a 15 minut mírně dusíme. Podle chuti přidáme sůl, pepř a tymián. Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací mísy a necháme vychladnout.
  3. Bramborovou kaši osolíme o něco víc než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C (plynová trouba stupeň 4) zhruba 20 minut dozlatova. Zapečené kuře podáváme s dušeným hráškem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}