Suroviny
4 porce
- 500g kuřecích řízků
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 400g čerstvých rajčat nebo plechovka loupaných
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- 1 balení mozarelly (125g)
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 8 medailonků. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách prudce osmahneme. Pak jej vyjmeme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
- Rajčata nakrájená na plátky vložíme do pánve a posypeme rozmarýnem a prolisovaným česnekem. Dusíme asi 10 minut, pak osolíme a opepříme.
- Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme ji na 8 plátků. Každý položíme na jeden medailonek, posadíme na rajčata a chvíli pod pokličkou necháme zapékat, dokud se sýr nerozpustí. Naaranžujeme na talíře, a pokud je možné, ozdobíme čerstvým rozmarýnem.