Nalezené recepty

Kuře po baskicku

Suroviny

4 porce

  • 1 kuře (asi 1400g)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 150ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 100g slaniny
  • 1 snítka oregana
  • 1 snítka petrželky

Postup přípravy

  1. Kuře očistíme a rozdělíme na menší kousky. Jednotlivé porce osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a vložíme do pekáče.
  2. Barevné papriky zbavíme semínek, pak je opláchneme a nakrájíme na proužky. Z cibulky odřízneme nať a odložíme ji na pozdější zdobení; zbylou část očistíme a nakrájíme na osminky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky.Všechnu připravenou zeleninu přidáme ke kuřeti do pekáče a pokapeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 30 minut. (Podle potřeby můžeme podlít trochu vody.)
  3. Z citronu vymačkáme šťávu, smícháme ji s vínem a do směsi prolisujeme česnek. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oregano nasekáme najemno a zpetrželky otrháme lístky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kousky.
  4. Kuře se zeleninou po 30 minutách podlijeme ochuceným vínem, posypeme kostičkami slaniny, oreganem a cibulovou natí. Za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme dalších 35 minut doměkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}