Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- 150ml bílého vína
- 50g pokrájené sušené šunky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 velké žampiony
- 1-2 lžičky maizeny
- 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
Postup přípravy
- Nakrájené maso na polovině oleje zprudka opečeme a osolíme.
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek a žampiony na plátky.
- Na zbylém oleji zesklovatíme cibuli s česnekem. Přidáme žampiony a orestujeme.
- Víno smíchané s maizenou vlijeme k žampionové směsi. Za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme estragon, citronovou šťávu, šunku, opečené maso a vše společně prohřejeme.
- Podáváme s bramborovou kaší a vařenou brokolicí.