Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 lžičky kari
- 1 mango
- 1 chilli paprička
- sůl
- pepř
- 1 kelímek zakysané smetany
- snítka čerstvé petržele
- olej na smažení
- 2 pytlíky rýže na přílohu
Postup přípravy
- Mango nožem zbavíme slupky a poté odkrájíme dužinu od pecky.
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a horní stranu řízku nařízneme na malé kostičky. Maso jemně nasolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí maso na něm po obou stranách opečeme. Maso po usmažení vyndáme na talířek.
- Do pánve nalijeme kelímek zakysané smetany, přidáme nasekanou chilli papričku, karí koření a vše důkladně promícháme. Poté přidáme mango nakrájené na tenké proužky. Omáčku necháme pár minut zvolna vařit a na závěr vložíme kuřecí maso.
- Podáváme s rýží promíchanou s nasekanou petrželkou.