Nalezené recepty

Kuře na kari s mangem zvýrazněné chilli papričkou

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 lžičky kari
  • 1 mango
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • pepř
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • snítka čerstvé petržele
  • olej na smažení
  • 2 pytlíky rýže na přílohu

Postup přípravy

  1. Mango nožem zbavíme slupky a poté odkrájíme dužinu od pecky.
  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a horní stranu řízku nařízneme na malé kostičky. Maso jemně nasolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí maso na něm po obou stranách opečeme. Maso po usmažení vyndáme na talířek.
  4. Do pánve nalijeme kelímek zakysané smetany, přidáme nasekanou chilli papričku, karí koření a vše důkladně promícháme. Poté přidáme mango nakrájené na tenké proužky. Omáčku necháme pár minut zvolna vařit a na závěr vložíme kuřecí maso.
  5. Podáváme s rýží promíchanou s nasekanou petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}