Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce se zeleninovou rýží
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- vegeta
- olej
- 200 ml smetana ke šlehání
- cca 15dkg sýru
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na proužky a prosypeme Vegetou. Necháme chvíli proležet
- Na pánvi rozpálíme olej, na to rozprostřeme maso (nesolené, jen s Vegetou) a uděláme po jedné straně bez míchání. Pak teprve zamícháme a doděláme. Až je maso měkké, slijeme tuk, dáme zpět na plotnu a zalijeme šlehačkou (asi 2mm po dně pánve), trochu necháme odpařit a přidáme nastrouhaný sýr (asi hrst na porci). Necháme rozpustit tak, aby vznikla omáčka hustoty kondenzovaného mléka.
- Jako přílohu podáváme zeleninovou rýži - uvaříme rýži běžným způsobem. Zeleninu sterilovanou i čerstvou (paprika, pórek,...) krátce orestujeme na tuku, dochutíme Vegetou a promícháme s uvařenou rýží.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce