Nalezené recepty

Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce se zeleninovou rýží

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • vegeta
  • olej
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • cca 15dkg sýru

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na proužky a prosypeme Vegetou. Necháme chvíli proležet
  2. Na pánvi rozpálíme olej, na to rozprostřeme maso (nesolené, jen s Vegetou) a uděláme po jedné straně bez míchání. Pak teprve zamícháme a doděláme. Až je maso měkké, slijeme tuk, dáme zpět na plotnu a zalijeme šlehačkou (asi 2mm po dně pánve), trochu necháme odpařit a přidáme nastrouhaný sýr (asi hrst na porci). Necháme rozpustit tak, aby vznikla omáčka hustoty kondenzovaného mléka.
  3. Jako přílohu podáváme zeleninovou rýži - uvaříme rýži běžným způsobem. Zeleninu sterilovanou i čerstvou (paprika, pórek,...) krátce orestujeme na tuku, dochutíme Vegetou a promícháme s uvařenou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}