Suroviny
4 porce
Na špízy:
- 400g kuřecích prsíček
- 400g kuřecích jater
- 1 cibule
- čerstvá zelenina
Na marinádu:
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- asi 4 lžíce oleje
- po lžičce mletého zázvoru + mleté sladké papriky + mleté chilli papriky
- ½ lžičky mletého kardamomu
- 2 lžíce másla
- sůl
Postup přípravy
- Marináda: Oloupanou cibuli a česnek umeleme a zalijeme olejem. Přidáme zázvor, koření, sůl. Nakrájené maso promícháme s marinádou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny. Větší kousky jater překrojíme.
- Na navlhčené špejle napichujeme maso a játra, uzavřeme cibulí.
- Do marinády přimícháme dvě lžíce přepuštěného másla a potřeme jí špízy, které zprudka opečeme.
- Dip: 1 očištěná cibule a 2 stroužky česneku, sůl, 1-2 feferonky, 1 lžíce másla, ½ lžička mleté sladké papriky, ½ lžičky tlučeného hořčičného semínka, 200g bílého jogurtu. Zeleninu umeleme, opečeme na másle a zchladlou ji s kořením vmícháme do jogurtu.