Suroviny
4 porce
- 200g mrkve
- 4 stonky zeleného chřestu
- 200g květáku
- 500g kuřecích prsíček
- 1 lžíce oleje
- 150ml bílého jogurtu
- asi 2 lžíce vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme. Mrkev a chřest nakrájíme na kousky, květák rozebereme na drobné růžičky. Vše uvaříme v osolené vodě doměkka (chřest vložíme do hrnce o něco později). Poté scedíme a necháme okapat.
- Maso nakrájené na nudličky opečeme na oleji a osolíme. Poté přidáme připravenou zeleninu, vše ještě společně prohřejeme a pánev odstavíme.
- Jogurt smícháme s vývarem, citronovou šťávou i petrželí a přidáme ho do zeleninovo-kuřecí směsi.
- Podáváme s rýží.