Nalezené recepty

Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem

Suroviny

  • 2 malá kuřata
  • 4 snítky estragonu
  • 1 lžičku oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • kůru z ½ dobře omytého citronu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • estragon a kolečka pomeranče

Postup přípravy

  1. Mladá kuřata (o hmotnosti do 900g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme.
  2. Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu.
  3. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut po každé straně dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme.
  5. Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme zhruba zase 7 minut po každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}