Suroviny
- 3 - 4 kuřecí prsa
- ½ červené, zelené, bílé papriky
- ¼ středního celeru
- kousek řapíkatého celeru (2 - 3 řapíky)
- ½ pórku
- 1 malá cuketa
- koření na čínu
- sójová omáčka
- lžíce solamylu
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy
- Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji.
- Všechnu zeleninu nakrájíme také na malé kousky nebo na nudličky a postupně přidáváme k orestovanému masu. Začneme s celerem, paprikami, pórkem, nakonec přidáme cuketu.
- Osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou, aby se zelenina dusila.
- Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut, ba byla zelenina měkká. Zatím si připravíme do hrnku solamyl. Nasypeme 1 lžíci a rozmícháme ve 100ml studené vody a necháme chvilku odstát.
- Vše dochutíme kořením na čínu, sójovou omáčkou a nakonec za stálého míchání přilijeme rozmíchaný solamyl.
- Necháme přejít varem a můžeme servírovat na talíř. Jako příloha se nejlépe hodí vařená rýže. Můžeme přidat pražené mandle.