Drůbeží ragú se slaninou a houbami
Suroviny
- 50dkg spirálových těstovin
- sůl
- 1 cibule
- 10dkg slaniny
- 20dkg žampionů
- 40dkg drůbežích prsíček
- 2 lžíce másla
- 1,5dl smetany
- 1,5dl drůbežího vývaru
- 10dkg nastrouhaného sýra
- 1dl sherry
- pepř
- 1 lžíce sekaných bylinek (petrželka, pažitka, kerblík aj.)
Postup přípravy
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus.
- Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony na plátky. Drůbeží maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm orestujeme. Přidáme pokrájenou cibuli se slaninou a asi 3 minuty dusíme.
- Smícháme smetanu s vývarem, sýrem a se sherry. Touto omáčkou přelijeme masovou směs a společně ještě krátce povaříme.
- Vařené těstoviny slijeme přes cedník a necháme okapat.
- Spirálky rozdělíme na talíře, přidáme ragů a na závěr posypeme nasekanými bylinkami.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce