Grilovaná kuřecí prsa s chřestem
Suroviny
- 1kg kuřecích prsou
- 170g rajčat
- 150g bílého chřestu
- 150g zeleného chřestu
- 1 citron
- 100ml olivového oleje
- balzamikový ocet
- 1 balení základní hnědé omáčky Demi glass
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omytá a osušená prsa osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 170°C.
- Chřest uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru. Okapaný chřest zjemníme máslem a pokapeme citronovou šťávou.
- Do hotové omáčky přidáme balzamikový ocet a necháme projít varem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kostičky rajčat podusíme na olivovém oleji a podle chuti mírně osolíme.
- Prsa podáváme s chřestem, přelitá omáčkou a ozdobená petrželkou s dušenými rajčaty.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce