Suroviny
- 800 g vepřové kýty
- sůl
- mletý černý pepř
- 50 g párků
- 250 g kysaného bílého zelí
- 50 g slaniny bez kůže
- 2 vejce
- 3 lžíce sádla
- 1 cibule
- mletá sladká paprika
- 500 ml piva
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 kelímek kysané smetany
Postup přípravy
- Z vepřové kýty nakrájíme 4 slabší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Poklademe je kolečky párků, kysaným zelím, na kostičky nakrájenou slaninou a půlkami natvrdo uvařených vajec.
- Maso upravíme do tvaru měšce a zavážeme provázkem.
- Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou a na tento základ vložíme připravené měšce.
- Opečme je zprudka po všech stranách dočervena a zalijeme pivem.
- Kastrol přikryjeme pokličkou a měšce dusíme v troubě doměkka.
- Hotové maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak a hořčici a ještě chvíli povaříme.
- Hotovou šťávu zjemníme kysanou smetanou a přecedíme ji na připravené maso.
- Vše necháme pod pokličkou v teple rozležet.