Nalezené recepty

Velikonoční měšec

Suroviny

  • 800 g vepřové kýty
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 50 g párků
  • 250 g kysaného bílého zelí
  • 50 g slaniny bez kůže
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • mletá sladká paprika
  • 500 ml piva
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 kelímek kysané smetany

Postup přípravy

  1. Z vepřové kýty nakrájíme 4 slabší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Poklademe je kolečky párků, kysaným zelím, na kostičky nakrájenou slaninou a půlkami natvrdo uvařených vajec.
  3. Maso upravíme do tvaru měšce a zavážeme provázkem.
  4. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou a na tento základ vložíme připravené měšce.
  5. Opečme je zprudka po všech stranách dočervena a zalijeme pivem.
  6. Kastrol přikryjeme pokličkou a měšce dusíme v troubě doměkka.
  7. Hotové maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak a hořčici a ještě chvíli povaříme.
  8. Hotovou šťávu zjemníme kysanou smetanou a přecedíme ji na připravené maso.
  9. Vše necháme pod pokličkou v teple rozležet.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}