Suroviny
4 porce
- 400g zeleného chřestu
- 1 červená a 1 žlutá paprika
- 100g mrkve
- 100g mladých kukuřiček
- ½ svazku jarní cibulky
- 400g kuřecích prsou
- 2 lžíce škrobové moučky (solamylu)
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce sezamových semínek
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce chilli omáčky na kuře
- 100ml kuřecího vývaru z kostky
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Chřest oloupeme škrabkou na zeleninu. Začínáme pod hlavičkou, pokračujeme směrem ke konci stonku a odřízneme tvrdé části. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 5cm, spaříme je ve vroucí vodě a necháme okapat. Papriky zbavíme semínek a opláchneme. Mrkev, kukuřičky a jarní cibulku dobře očistíme. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
- Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na silnější proužky, dáme je do misky a promícháme se škrobem a kari kořením. Uložíme do chladu a necháme asi 10 minut rozležet. Mezitím opražíme nasucho sezamová semínka.
- V pánvi rozpálíme olej a kuřecí nudličky osmahneme. Olej slijeme, do pánve přidáme papriky, mrkev, kukuřičky i cibulku a vše společně restujeme asi 5 minut. Pak přilijeme chilli omáčku i vývar, podle chuti osolíme a opepříme.Přisypeme opražený seznam a vložíme chřest, který už jenom prohřejeme.
- Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s bylinkovou dušenou rýží.