Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- sůl
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 40g anglické slaniny
- 300g kořenové zeleniny
- 200g kuřecích jater
- 40g másla
- 1 plechovka drcených rajčat
- 200ml bílého vína
- 2 lžíce hladké mouky
- mletý černý pepř
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy
- Kuřecí prsa omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.
- Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu na kostičky. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme.
- Na másle osmahneme cibuli a slaninu, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kuřecí játra a česnek. Vše společně opékáme asi 2 minuty. Pak přidáme maso, drcená rajčata a přivedeme k varu.
- Bílé víno promícháme s hladkou moukou a nalijeme k masu. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
- Ragú podáváme s těstovinami.