Nalezené recepty

Kuřecí ragú

Suroviny

4 porce

  • 600g kuřecích prsou
  • sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 40g anglické slaniny
  • 300g kořenové zeleniny
  • 200g kuřecích jater
  • 40g másla
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 200ml bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu na kostičky. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme.
  3. Na másle osmahneme cibuli a slaninu, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kuřecí játra a česnek. Vše společně opékáme asi 2 minuty. Pak přidáme maso, drcená rajčata a přivedeme k varu.
  4. Bílé víno promícháme s hladkou moukou a nalijeme k masu. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
  5. Ragú podáváme s těstovinami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}