Sladkokyselé kuře s mangem
Suroviny
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 6 kuřecích stehenních řízků
- 1 vyzrálé mango
- 2 prolisované stroužky česneku
- 220g nadrobno nakrájeného pórku
- 100g (hrnek) klíčků sóji
- 150ml mangové šťávy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
Postup přípravy
- Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso opékáme za stálého míchání ze všech stran dozlatova. Musí být dobře propečené.
- Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na proužky.
- Do woku přidáme česnek, pórek, mango a sójové klíčky a směs za stálého míchání na středně silném ohni opékáme 2-3 minuty, až pórek změkne.
- V misce důkladně promícháme mangovou šťávu, bílý vinný ocet, med, kečup a kukuřičný škrob. Tuto směs nalijeme do woku a pokrm za stálého míchání zahříváme ještě aspoň dvě minuty, dokud šťáva nezhoustne. Potom wok odstavíme.
- Sladkokyselé kuře s mangem rozdělíme do nahřátých misek nebo na talíře a ihned podáváme.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce