Nalezené recepty

Sladkokyselé kuře s mangem

Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 6 kuřecích stehenních řízků
  • 1 vyzrálé mango
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 220g nadrobno nakrájeného pórku
  • 100g (hrnek) klíčků sóji
  • 150ml mangové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso opékáme za stálého míchání ze všech stran dozlatova. Musí být dobře propečené.
  2. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na proužky.
  3. Do woku přidáme česnek, pórek, mango a sójové klíčky a směs za stálého míchání na středně silném ohni opékáme 2-3 minuty, až pórek změkne.
  4. V misce důkladně promícháme mangovou šťávu, bílý vinný ocet, med, kečup a kukuřičný škrob. Tuto směs nalijeme do woku a pokrm za stálého míchání zahříváme ještě aspoň dvě minuty, dokud šťáva nezhoustne. Potom wok odstavíme.
  5. Sladkokyselé kuře s mangem rozdělíme do nahřátých misek nebo na talíře a ihned podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}