Suroviny
- 600g kuřecích prsou
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kari nebo kurkumy
- 3 bobkové listy
- 1 lžička sezamových semínek
- 4 zrnka celého pepře
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 200ml vývaru
- 200ml kokosového mléka
- 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 ananas
- 3-4 listy limetky nebo mandarinky
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Kmín, kari (kurkumu), bobkové listy, sezamová semínka, pepř a oloupaný česnek rozdrťte v hmoždíři nebo rozemelte. Ve směsi obalte nakrájené maso.
- Kuřecí kousky orestujte na rozpuštěném másle. Přilijte vývar s kokosovým mlékem a přidejte zelený pepř. Ochuťte rybí omáčkou a přiveďte k varu.
- Z ananasu okrájejte slupku a dužinu nakrájejte na stejně velké kousky. Přidejte je k masu a asi 5 minut povařte. Potom vhoďte limetkové nebo mandarinkové listy, které omáčce dodají citrusovou vůni. Nakonec hotový pokrm podle chuti osolte.
- Tip: Vhodnou přílohou je dušená rýže, vyzkoušejte hlavně divokou (ve skutečnosti nejde o rýži, ale o semena vodní trávy) nebo baseti (patří k nejušlechtilejším odrůdám rýže. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým kvalitním zrnem a její chuť i vůně připomíná oříšek).