Nalezené recepty

Kuřecí prsa po indicku

Suroviny

  • 600g kuřecích prsou
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kari nebo kurkumy
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 4 zrnka celého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 200ml vývaru
  • 200ml kokosového mléka
  • 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 ananas
  • 3-4 listy limetky nebo mandarinky
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Kmín, kari (kurkumu), bobkové listy, sezamová semínka, pepř a oloupaný česnek rozdrťte v hmoždíři nebo rozemelte. Ve směsi obalte nakrájené maso.
  2. Kuřecí kousky orestujte na rozpuštěném másle. Přilijte vývar s kokosovým mlékem a přidejte zelený pepř. Ochuťte rybí omáčkou a přiveďte k varu.
  3. Z ananasu okrájejte slupku a dužinu nakrájejte na stejně velké kousky. Přidejte je k masu a asi 5 minut povařte. Potom vhoďte limetkové nebo mandarinkové listy, které omáčce dodají citrusovou vůni. Nakonec hotový pokrm podle chuti osolte.
  4. Tip: Vhodnou přílohou je dušená rýže, vyzkoušejte hlavně divokou (ve skutečnosti nejde o rýži, ale o semena vodní trávy) nebo baseti (patří k nejušlechtilejším odrůdám rýže. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým kvalitním zrnem a její chuť i vůně připomíná oříšek).

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}