Suroviny
4 porce
- 400g kuřecích prsou
- 4 stroužky česneku
- 200g barevných papriky
- 200g cukety
- 150g žampionů
- 150g hroznového vína
- 1 menší hlávkový salát
- 3-4 lžíce olivového oleje
- hrubá mořská sůl
- drcený barevný pepř
- 1 červená cibule
- špetka mleté chilli papriky
- 1 lžíce balzamikového octa
- bylinky na ozdobu
Postup přípravy
- Cibuli a česnek oloupeme, cukety a žampiony očistíme. Vše i s masem nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na navlhčené zaostřené špejle.
- 2-3 lžíce oleje smícháme se solí, pepřem a chilli. Touto směsí potřeme špízy a na grilu nebo pánvi je upečeme doměkka (pozor, aby se maso propeklo).
- Na listy rozebraný salát a kuličky vína zbavené jadérek pokapeme octem as olejem.
- Špízy ozdobíme bylinkami a podáváme s pečeným brambory a salátem.