Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- 1 citron
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 100ml oleje
- 200g pórku
- 2 jarní cibulky
- 1 zelená paprika
- 1 menší mrkev
- 4 žampiony
- 2 lžíce zelených výhonků (ředkvička, sója)
- 2 lžíce sezamových semínek
Postup přípravy
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na dlouhé nudličky o šířce asi 1,5cm. Z citronu vymačkáme šťávu a promícháme ji s medem, sójovou, ústřicovou a chilli omáčkou. Maso dáme do marinády a necháme asi 2 hodiny odležet.
- Marinované maso napícháme vlnkovitě na špejle. Ve vyšší pánvi rozehřejeme asi polovinu oleje, špízy opečeme z obou stran dozlatova a vyjmeme. Marinádu zahřejeme a hotové špízy asi polovinou přelijeme.
- Všechnu zeleninu a houby očistíme. Pórek, cibulky, papriku a mrkev omyjeme a nakrájíme na nudličky, žampiony na silnější plátky.
- Výhonky opláchneme a necháme okapat. V jiné pánvi rozpálíme zbylý olej, zeleninu s houbami na něm krátce orestujeme, přidáme výhonky a přelijeme zbylou marinádou. Špízy se zeleninou a žampiony rozdělíme na talíře a posypeme sezamovými semínky.
- Vhodná příloha je dušená rýže.