Suroviny
4 porce
- 4 porce kuřecích prsíček nebo celé kuře
- 1 větší celer
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce medu
- ½ kostky másla
- lžíce soli
- špetka cayenského pepře
Postup přípravy
- Kuře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Potom ho naporcujeme a jednotlivé porce potřeme solí a cayennským pepřem. Rozložíme je na pekáček nebo plech s vyššími okraji, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
- Mezitím oloupeme celer a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Potom ho podusíme (asi 15 minut) v osolené vodě. Uvařený ho slijeme a orestujeme na másle. Pak ho přidáme k polopropečenému kuřeti.
- Med smícháme s citronovou šťávou a touto lahodnou směsí poléváme kuře a celer - alespoň dvakrát během pečení. Hotové kuřátko podáváme s rýží.