Nalezené recepty

Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Suroviny

4 porce

  • 4 porce kuřecích prsíček nebo celé kuře
  • 1 větší celer
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce medu
  • ½ kostky másla
  • lžíce soli
  • špetka cayenského pepře

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Potom ho naporcujeme a jednotlivé porce potřeme solí a cayennským pepřem. Rozložíme je na pekáček nebo plech s vyššími okraji, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
  2. Mezitím oloupeme celer a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Potom ho podusíme (asi 15 minut) v osolené vodě. Uvařený ho slijeme a orestujeme na másle. Pak ho přidáme k polopropečenému kuřeti.
  3. Med smícháme s citronovou šťávou a touto lahodnou směsí poléváme kuře a celer - alespoň dvakrát během pečení. Hotové kuřátko podáváme s rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}