Suroviny
6 porcí
- Vepřová kýta ½ kg
- čtvercový tenký rýžový papír (u vietnamských obchodníků)
- smažené asijské nudle
- černé sušené huby
- Jidášovo ucho (hrst)
- 150 g čínské mražené směsi
- 3 střední cibule
- chilli omáčka (nejlépe thajská Shiraka, možno nahradit Chin-su omáčkou)
- sójová omáčka
- Glutasol
- sůl
- kmín
- vejce
- pivo
- koření pěti vůní
Postup přípravy
- Namočíme houby na ½ hodiny do teplé vody, až změknou a zvětší objem, zeleninu necháme rozmrznout a podusíme na vodě, nudle povaříme.
- Maso umeleme, cibuli nakrájíme najemno, pokrájíme smažené nudle, měkké houby pokrájíme na jemné nudličky - vše dokonale smícháme, přidáme ostatní ingredience, opět promícháme a necháme odpočinout.
- Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky, něco jako čevapčiči. Rozprostřeme rýžový papír, který postříkáme vodou a pivem 1:1. Váleček směsi důkladně zabalíme a přehneme konce.
- Závitky pak usmažíme dozlatova a dokřupava v rozpálené fritéze.
- Výborně chutnají s jasmínovou voňavou rýží.