Nalezené recepty

Asijské závitky Nem-Nem

Suroviny

6 porcí

  • Vepřová kýta ½ kg
  • čtvercový tenký rýžový papír (u vietnamských obchodníků)
  • smažené asijské nudle
  • černé sušené huby
  • Jidášovo ucho (hrst)
  • 150 g čínské mražené směsi
  • 3 střední cibule
  • chilli omáčka (nejlépe thajská Shiraka, možno nahradit Chin-su omáčkou)
  • sójová omáčka
  • Glutasol
  • sůl
  • kmín
  • vejce
  • pivo
  • koření pěti vůní 

Postup přípravy

  1. Namočíme houby na ½ hodiny do teplé vody, až změknou a zvětší objem, zeleninu necháme rozmrznout a podusíme na vodě, nudle povaříme.
  2. Maso umeleme, cibuli nakrájíme najemno, pokrájíme smažené nudle, měkké houby pokrájíme na jemné nudličky - vše dokonale smícháme, přidáme ostatní ingredience, opět promícháme a necháme odpočinout.
  3. Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky, něco jako čevapčiči. Rozprostřeme rýžový papír, který postříkáme vodou a pivem 1:1. Váleček směsi důkladně zabalíme a přehneme konce.
  4. Závitky pak usmažíme dozlatova a dokřupava v rozpálené fritéze.
  5. Výborně chutnají s jasmínovou voňavou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}