Suroviny
4 porce
- 4 husí stehna
- 1 lžička soli
- ½ lžičky kmínu
- 2 lžíce másla
- 1 česnek
- snítka tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml bílého vína, pepř
Postup přípravy
- Husí stehna očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Česnek pečlivě oloupeme a polovinu stroužků utřeme nebo dobře prolisujeme.
- Husí stehna důkladně potřeme solí a si 5 utřenými stroužky česneku. Potom stehna poskládáme do pekáčku, přidáme máslo, poklademe zbylými celými stroužky česneku, nasekaným tymiánem a zalijeme trochou vody.
- Přiklopíme druhým pekáčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 35 minut. Pak přilijeme bílé víno a stehna za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme.
- Hotová stehna vyndáme a uchováváme v teple. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Pak zalijeme asi 300 ml horké vody a necháme provařit. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a opepříme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.