Nalezené recepty

Husí stehna na česneku

Suroviny

4 porce

  • 4 husí stehna
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky kmínu
  • 2 lžíce másla
  • 1 česnek
  • snítka tymiánu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml bílého vína, pepř

Postup přípravy

  1. Husí stehna očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Česnek pečlivě oloupeme a polovinu stroužků utřeme nebo dobře prolisujeme.
  2. Husí stehna důkladně potřeme solí a si 5 utřenými stroužky česneku. Potom stehna poskládáme do pekáčku, přidáme máslo, poklademe zbylými celými stroužky česneku, nasekaným tymiánem a zalijeme trochou vody.
  3. Přiklopíme druhým pekáčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 35 minut. Pak přilijeme bílé víno a stehna za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme.
  4. Hotová stehna vyndáme a uchováváme v teple. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Pak zalijeme asi 300 ml horké vody a necháme provařit. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}