Nalezené recepty

Husí stehna s červeným zelím

Suroviny

4 porce

  • 4 husí stehna
  • 1 lžíce koření na drůbež
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1kg červeného zelí
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • 2 bobkové listy
  • mletý černý pepř
  • 3 lžíce rybízové marmelády
  • 125ml červeného vína
  • 1 jablko
  • 125ml vývaru
  • špetka sušené majoránky

Postup přípravy

  1. Husí stehna opláchněte, potřete kořením na drůbež, vložte do pekáčku a podlijte trochou vody. Do misky nalijte olej, přisypejte mletou papriku a promíchejte. Směsí potřete husí stehna. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 190°C asi 60 minut. Podle potřeby podlévejte vodou. Hotová stehna vyjměte a udržujte v teple.
  2. Očištěné zelí nakrájejte na nudličky. V hrnci rozehřejte máslo, vsypejte zelí a duste, až pustí vodu a zmenší objem. Poté přilijte ocet a zhruba 125ml vody. Přidejte bobkové listy, špetku soli a asi 50 minut duste. Podle potřeby podlévejte vodou. Před koncem dušení zelí dochuťte rybízovou marmeládou i vínem a ještě krátce povařte.
  3. Jablko očistěte, rozpulte, odstraňte jádřinec, nakrájejte na kostičky a krátce je poduste ve výpeku po upečených stehnech. Pak přilijte vývar, okořeňte majoránkou a povařte asi 5 minut. Maso rozdělte na talíře, přidejte zelí i dušené jablko se šťávou. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky či knedlíky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}