Nalezené recepty

Rizoto z husích drůbků

Suroviny

4 porce

  • 400 g rýže
  • 400 g husích drobů
  • 2 lžíce vedety
  • 1 lžička soli
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g mražené zeleninové směsi špetka adziky
  • špetka mletého bílého pepře
  • 200 g čerstvých hub
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Husí droby pečlivě omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Rýži pořádně přebereme, několikrát ji důkladně propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
  2. Uvařené droby nakrájíme na menší kousky, krk obereme a maso překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Do většího kastrolu nalijeme olej, cibuli na něm opečeme do sklovita, přidáme drůbky a houby a vše krátce orestujeme. Přisypeme mírně rozmraženou zeleninu a všechno prohřejeme.
  4. Propláchnutou rýži nasypeme do kastrolu k drůbkům, osolíme a zlehka promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Hotová rýže musí být nerozvařená, sypká.
  5. Rizoto dochutíme vegetou, adzikou nebo pepřem a můžeme ho ještě posypat nastrouhaným sýrem a ozdobit čerstvými bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}