Suroviny
4 porce
- 400 g rýže
- 400 g husích drobů
- 2 lžíce vedety
- 1 lžička soli
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 300 g mražené zeleninové směsi špetka adziky
- špetka mletého bílého pepře
- 200 g čerstvých hub
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
- Houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Husí droby pečlivě omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Rýži pořádně přebereme, několikrát ji důkladně propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
- Uvařené droby nakrájíme na menší kousky, krk obereme a maso překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Do většího kastrolu nalijeme olej, cibuli na něm opečeme do sklovita, přidáme drůbky a houby a vše krátce orestujeme. Přisypeme mírně rozmraženou zeleninu a všechno prohřejeme.
- Propláchnutou rýži nasypeme do kastrolu k drůbkům, osolíme a zlehka promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Hotová rýže musí být nerozvařená, sypká.
- Rizoto dochutíme vegetou, adzikou nebo pepřem a můžeme ho ještě posypat nastrouhaným sýrem a ozdobit čerstvými bylinkami.