Nalezené recepty

Domácí husa à la zvěřina

Suroviny

  • 1 mladá husa
  • sardelová pasta
  • 8 jalovčinek
  • tymián
  • sůl
  • 250ml červeného vína
  • 5 zrnek pepře
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • vývar

Postup přípravy

  1. Očištěnou husu omyjeme, otřeme dosucha, na povrchu i zevnitř potřeme sardelovou pastou, drcenými jalovčinkami a tymiánem a necháme 3-4 dny v chladu odležet.
  2. Potom dáme husu na pekáč, podlijeme vínem, trochou vývaru, přidáme celý pepř a cibuli v celku, přikryjeme a 1 hodinu v troubě dusíme. Poté husu odkryjeme a upečeme doměkka.
  3. Během pečení husu podléváme vlastní šťávou a červeným vínem, tučnější místa propichujeme vidličkou, abychom usnadnili vypékání tuku. Upečenou husu, pepř a cibuli vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme zbylým červeným vínem a povaříme.
  4. Podáváme s vídeňským či jiným houskovým knedlíkem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}