Suroviny
4 porce
- 200g hrubé mouky
- 400g vařených brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce krupice
- 1 lžíce mléka
- po špetce soli a mletého černého pepře
- 300g pečeného husího masa
- 1-2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 250g kysaného zelí
- špetka celého kmínu
- 100g anglické slaniny
- mouka na vál
Postup přípravy
- Brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, krupici, mléko, sůl a vypracujeme těsto.
- Maso nakrájíme na kousky, které přisolíme a opepříme.
- Pomoučíme vál a ztěsta vypracujeme váleček, který rozkrájíme na kolečka. Prsty je roztáhneme, naplníme masem a vytvarujeme kulaté knedlíky. V osolené vodě je vaříme asi 15 minut. Hotové knedlíky potřete rozpuštěným sádlem.
- Cibuli nasekáme najemno a orestujeme na sádle. Přidáme okapané zelí, kmín a podusíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme. Knedlíky rozdělíme na talíře, přidáme dušené zelí a posypeme osmaženou slaninou.