Nalezené recepty

Knedlíky plněné husím masem

Suroviny

4 porce

  • 200g hrubé mouky
  • 400g vařených brambor
  • 2 vejce
  • 2 lžíce krupice
  • 1 lžíce mléka
  • po špetce soli a mletého černého pepře
  • 300g pečeného husího masa
  • 1-2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 250g kysaného zelí
  • špetka celého kmínu
  • 100g anglické slaniny
  • mouka na vál

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, krupici, mléko, sůl a vypracujeme těsto.
  2. Maso nakrájíme na kousky, které přisolíme a opepříme.
  3. Pomoučíme vál a ztěsta vypracujeme váleček, který rozkrájíme na kolečka. Prsty je roztáhneme, naplníme masem a vytvarujeme kulaté knedlíky. V osolené vodě je vaříme asi 15 minut. Hotové knedlíky potřete rozpuštěným sádlem.
  4. Cibuli nasekáme najemno a orestujeme na sádle. Přidáme okapané zelí, kmín a podusíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme. Knedlíky rozdělíme na talíře, přidáme dušené zelí a posypeme osmaženou slaninou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}