Nalezené recepty

Krůtí řízky à la zvěřina

Suroviny

  • 600g krůtích řízků ze stehen
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 zrnka nového koření
  • 4 sušené borůvky
  • 4 jalovčinky
  • muškátový oříšek
  • drcený kmín
  • majoránka
  • rozmarýn
  • tymián
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužka česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ menšího celeru
  • hladká mouka
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce šípkového protlaku nebo 1 lžíce rybízové zavařeniny

Postup přípravy

  1. Krůtí řízky naklepeme, osolíme a posypeme mletým pepřem a novým kořením, drcenými borůvkami a jalovčinkami, strouhaným muškátovým oříškem (velice nepatrně), majoránkou, rozmarýnem a troškou tymiánu a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
  2. Na druhý den v kastrolu rozškvaříme slaninu, zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme krůtí řízky a opečeme po obou stranách.
  3. Na maso nastrouháme kořenovou zeleninu, zamícháme, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  4. Maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme, ochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Podle chuti dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkovým, klikovým nebo borůvkovým kompotem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}