Suroviny
- 4 krůtí řízky (po 125g)
- 2 středně velká jablka
- 1 svazek pórkových cibulek
- 4 lžíce oleje s klíčků
- 1 lžíce vegety speciál
- 2 lžíce hořčice
Postup přípravy
- Řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jádřince. Dužinu nakrájíme na dílky.
- Maso krátce opečeme na oleji a vyjmeme z pánve. Vložíme dílky jablek a pórkové cibulky a osmahneme. Všechny přísady rovněž vyjmeme z pánve.
- Do pánve vlijeme 1 l studené vody. Vmícháme 1 lžíci vegety speciál a povaříme 2 minuty. Přidáme nudličky krůtího masa, opečené dílky jablek a pórkové cibulky a krátce ohřejeme. Výrazně ochutíme hořčicí.
- Můžeme podávat s jemnou bramborovou kaší.