Nalezené recepty

Krůtí řízky s meruňkovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 2 šalotky
  • 1 feferonka
  • 100g sušených meruněk
  • 1 lžíce másla
  • 250ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 4 krůtí řízky (asi po 120g)
  • pepř
  • sůl
  • kayenský pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce smetany
  • 2 svazky tenkého pórku

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku a meruňky nadrobno pokrájíme. Feferonku omyjeme a jemně posekáme.
  2. Na rozehřátém másle krátce osmahneme šalotku, feferonku a meruňky. Podlijeme vývarem a přikryté asi 10 minut dusíme. Poté rozmixujeme.
  3. Omyté a osušené řízky opepříme a opékáme na 2 lžících oleje z každé strany 5 minut. Osolíme, vyjmeme a uchováváme v teple.
  4. Do tuku na pánvi dáme meruňkové pyré a smetanu a necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme kayenským pepřem.
  5. Pórky očistíme, omyjeme, odkrojíme zelené listy a pórkové cibulky podélně pokrájíme. Opékáme na 1 lžíci oleje asi 3-5 minut. Vše upravíme na talíře.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}