Suroviny
4 porce
- 2 šalotky
- 1 feferonka
- 100g sušených meruněk
- 1 lžíce másla
- 250ml slepičího vývaru (z kostky)
- 4 krůtí řízky (asi po 120g)
- pepř
- sůl
- kayenský pepř
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce smetany
- 2 svazky tenkého pórku
Postup přípravy
- Oloupanou šalotku a meruňky nadrobno pokrájíme. Feferonku omyjeme a jemně posekáme.
- Na rozehřátém másle krátce osmahneme šalotku, feferonku a meruňky. Podlijeme vývarem a přikryté asi 10 minut dusíme. Poté rozmixujeme.
- Omyté a osušené řízky opepříme a opékáme na 2 lžících oleje z každé strany 5 minut. Osolíme, vyjmeme a uchováváme v teple.
- Do tuku na pánvi dáme meruňkové pyré a smetanu a necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme kayenským pepřem.
- Pórky očistíme, omyjeme, odkrojíme zelené listy a pórkové cibulky podélně pokrájíme. Opékáme na 1 lžíci oleje asi 3-5 minut. Vše upravíme na talíře.