Nalezené recepty

Krůtí špízy

Suroviny

2 porce

  • 400 g brambor
  • sůl
  • 4 krůtí řízky
  • 4 plátky šunky
  • pepř
  • snítku rozmarýnu
  • hlávku zelí
  • lžíci másla nebo rostlinného tuku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • instantní světlou jíšku
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 4 špízové jehly

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut doměkka. Maso mírně naklepeme, na každý řízek položíme jeden plátek šunky a napíchneme na špízové jehly. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec okořeníme rozmarýnem. Špízy necháme chvíli v chladu odležet.
  2. Zelí očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přibližně 5 minut dusíme na tuku. Osolíme a důkladně promícháme. Přidáme asi 200 ml vody a smetanu, přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání vaříme zhruba 5 minut.
  3. Na oleji maso opékáme za stálého obracení asi 5 minut. Zelí zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Brambory slijeme. Špízy upravíme na talíře se zelím a bramborami.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}